Je wordt een ander mens met Jezus 

Lees verder

HOE KUN JE MEER UIT EEN NIEUWE DAG HALEN DAN JE OOIT VOOR MOGELIJK HIELD? JE WILT WEL UIT DE SCHADUW STAPPEN EN IN DE ZON LOPEN, MAAR HOE DOE JE DAT DAN?

MET JEZUS LOPEN IN DE ZON

Jezus steekt zijn hand naar je uit en biedt aan om met je op te lopen. Het is niet nodig om in je leven op jezelf teruggeworpen te zijn. Wanneer Jezus met je meegaat, geeft hij een heel nieuwe wending aan je leven. Jezus ziet mensen graag in de zon lopen en wijst ook de weg hoe zij daar kunnen komen. Die weg komt bij God uit.

 

“Het is genoeg om Jezus’ uitgestoken hand vast te pakken”

“Door op Jezus te letten, ga je steeds meer van zijn liefde zien”

STAP UIT DE SCHADUW

God ziet je graag samen met Jezus komen. Wie bij Jezus hoort, hoort ook bij hem. Je hoeft hier niet eerst allerlei dingen voor te doen. Het is genoeg om zijn uitgestoken hand vast te pakken. Dat gold ook voor de misdadiger die naast Jezus aan een kruis hing. Ook hij was welkom bij Jezus. Hij wist dat hij daardoor geaccepteerd was door God, en dus welkom in de hemel. Ondanks de hopeloze situatie, stapte hij uit de schaduw.

EEN ENORME VERANDERING

Voor de vrienden van Jezus, die een aantal jaren met hem opgetrokken, leidde de opstanding van Jezus tot een enorme verandering in hun leven. Tijdens de veroordeling van Jezus waren zij nog bang voor hun leven. Ongeloof greep hen aan toen zij de eerste berichten ontvingen dat Jezus uit de dood was opgestaan. Dat veranderde toen Jezus ook aan hen verscheen en liet zien dat hij het echt zelf was. Petrus, de impulsieve, bange man veranderde daarna langzaam in een groot leider van de kerk. Voor veel mensen is hij heel belangrijk geweest, precies zoals Jezus hem voorspeld had.

De verandering die Jezus geeft, gaat door. Nog steeds beslissen mensen dat zij hun vertrouwen in Jezus willen stellen en merken dat er ook voor hen gaandeweg veel verandert, bijvoorbeeld doordat zij een rust ervaren die zij daarvoor niet kenden. Want door op Jezus te letten, ga je steeds meer van de liefde zien die hij voor mensen heeft. En dat geeft vertrouwen.

Jezus zorgt ervoor dat je in een ander daglicht bij God komt te staan. Vanuit de schaduw word je in de zon geplaatst. Een verandering van dag en nacht. Dat is typisch Jezus…


Reageer hieronder:


HEB JIJ BEHOEFTE AAN VERANDERING IN JE LEVEN?

Ontdek de andere eigenschappen van Jezus:

De onlinecursus Wie is Jezus vertelt je nog meer over hem.
Je bent ook welkom bij de (gratis) Alphacursus.

Janet

10-04-2017

Voel me best wel eens een tobber die behoefte heeft aan een verandering. Ik zoek en zal ook vast wel vinden, maar dat gaat dus niet vanzelf. Of God daarin iets kan betekenen? Zou mooi zijn, maar daar kan ik nog niet echt in geloven...

Arjan

10-04-2017

Niet meer.... Heb veel meegemaakt, maar inmiddels kan ik zeggen dat ik met de hulp van God mijn leven heb kunnen veranderen ten goede. Ik geniet weer van de grote en kleine dingen in mijn leven!

Marco

10-04-2017

Nee hoor, gaat prima zo. 🙂

Bedankt voor je reactie

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Naam

E-mail

Bericht

Verstuur

Video