Jezus kiest voor jou

Lees verder

WANNEER HET MOEILIJK IS IN JE LEVEN, KAN HET HEEL STIL IN JE WORDEN. WAT DOE JE? WELKE KANT GA JE OP? JEZUS ZEGT DAN: “KOM BIJ MIJ ZITTEN, SLA JE ARMEN OM MIJ HEEN EN HOU MIJ STEVIG VAST.”

GOD ZET ALTIJD DE EERSTE STAP NAAR JOU

Het is de gewoonte van God om altijd als eerste een stap in onze richting te zetten, ook wanneer je met je rug naar hem toe staat. De grootste stap die God kon zetten, was door Jezus naar de aarde te laten gaan, waardoor zichtbaar werd hoe ver Gods liefde voor mensen gaat. Hij kiest ervoor om de afstand die tussen hem en de mens bestaat te overbruggen en dat mocht wat kosten. Op verschillende momenten vertelde Jezus aan zijn vrienden dat hij om deze reden zijn leven zou geven. Hij wist wat hij deed. Hij liep er niet voor weg.

 

“Jezus wist wat hij deed. Hij liep er niet voor weg.”

“De last die op Jezus schouders lag, werd zwaarder en zwaarder”

JEZUS WERD DOOR LIEFDE GEDREVEN

De gretigheid van de geestelijke leiders van het Joodse volk om van Jezus af te komen, steeg tot een hoogtepunt. De spanningen namen toe. Zijn vrienden gaven Jezus daarom het advies vooral niet naar Jeruzalem te gaan. Zij zagen het fout gaan. Vol overtuiging ging Jezus juist wel naar de hoofdstad, al wist hij dat hij gearresteerd zou worden. Hij deed het uit liefde voor de mensen.

TUSSEN HEMEL EN AARDE

De last die op Jezus schouders lag, werd zwaarder en zwaarder. Zijn worsteling daarmee werd heel duidelijk op de avond van zijn arrestatie. Jezus wilde bidden in de tuin van Getsemane en vroeg zijn vrienden om hem te steunen. Maar zij vielen allemaal in slaap. Jezus stond er alleen voor. Toch koos hij ervoor hen niet in de steek te laten. Hij zette de volgende stap. Jezus liet zich zonder verzet arresteren. De volgende dag werd hij gekruisigd. Tussen hemel en aarde hing hij daar om voor de mensen de kloof naar God te dichten. Zijn dood zou zinloos zijn als Jezus dood was gebleven. Toen Jezus opstond uit het graf, stond niets meer tussen God en mensen in.

Jezus biedt de mogelijkheid om je leven samen met hem te gaan. Niets staat tussen jullie in. Hij staat met uitgestoken hand, nog steeds. Dat is typisch Jezus…


Reageer hieronder:


WAT DOE JIJ MET DE UITGESTOKEN HAND VAN JEZUS?

Ontdek de andere eigenschappen van Jezus:

Reacties

Bedankt voor je reactie. Je reactie is te zien na goedkeuring van de redactie.

  • Roos D

    10-04-2017

    Ik bid elke dag en zoek naar zijn hand in mijn leven. soms voelt dat heel duidelijk dat hij bij me is. Vaak ook helemaal niet en twijfel is of hij er wel is...

    REAGEER + LIKE
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Naam

E-mail

Bericht

Verstuur

Video