Op Jezus kun je vertrouwen

Lees verder

“KEN JE MIJ, WIE KEN JE DAN?” HET IS EEN TERECHTE VRAAG! JEZUS ZOU DIE VRAAG OP DEZE MANIER GESTELD KUNNEN HEBBEN. WANT HIJ GAF ER ANTWOORD OP TOEN HIJ ZEI: “WANNEER JE MIJ KENT, KEN JE OOK GOD.” DOORDAT JEZUS LIET ZIEN DAT HIJ BETROUWBAAR IS, KON HIJ LATEN ZIEN WIE GOD IS.

EERST ZIEN, DAN GELOVEN

Natuurlijk vertrouw je niet zomaar iedereen. Mensen die er beter van kunnen worden, doen vaak mooie beloften. Anderen vertellen leugens waar je zo doorheen prikt. Toch zou je ze bijna geloven als je de stelligheid hoort van hun woorden. Het is logisch dat mensen tegenwoordig eerst willen zien en dan pas geloven.

 

“Je hoeft je niet mooier of beter voor te doen dan je bent”

“Toen zijn vrienden in een storm raakten, bracht Jezus het water tot rust”

JEZUS HAD GEEN BIJBEDOELINGEN

Als je Jezus leert kennen, merk je dat hij betrouwbaar is. Hij was niet uit op winst. Het ging hem ook niet om een mooie carrière. Hij had geen bijbedoelingen. Het ging hem om de mensen. Daarom sprak Jezus mensen die zich schijnheilig gedroegen juist aan op hun houding en daden. Hij was er niet op uit om af te rekenen met mensen, maar rekent het hen wel aan als ze niet eerlijk zijn. Jezus gaf er alles voor op om mensen duidelijk te maken dat God echt om hen geeft. Je hoeft je niet mooier of beter voor te doen dan je bent. Dat waren geen lege woorden, want Jezus deed wat hij zei.

DE WONDEREN VAN JEZUS

Jezus zette zijn woorden kracht bij door te laten zien hoe anders hij is. Hij genas zieke mensen. Toen zijn vrienden in een storm raakten met hun boot, bracht Jezus het water tot rust. Mensen die gestorven waren, maakte hij levend. Met een paar vissen en broden gaf hij duizenden mensen te eten tijdens een grote bijeenkomst. En misschien wel het meest bijzondere: Jezus vertelde al voordat hij werd gearresteerd dat hij na zijn sterven zou opstaan uit de dood. In de Bijbel is te lezen dat honderden mensen hem na zijn begrafenis inderdaad weer levend hebben gezien.

Jezus laat zien dat hij te vertrouwen is. Ook nu biedt hij jou zijn steun aan. Hij wil er vanuit de hemel voor je zijn. Je mag in je leven op hem leunen. Dat is typisch Jezus…


Reageer hieronder:


VIND JIJ JEZUS BETROUWBAAR?

Ontdek de andere eigenschappen van Jezus:

Rick

15-04-2017

Ik hoop het heel erg

Emiel

10-04-2017

Ik zeg wel nee, maar eigenlijk twijfel is. Of anders; het zou heel mooi zijn als het waar was.

Richard

10-04-2017

Mooi verhaal hoor, dat zeker. Maar Jezus de zoon van God die nog steeds leeft..?? Dan zou hij wat vaker van zich mogen laten horen anno 2017

Jantine

10-04-2017

Soms moeilijk om te geloven, maar ik geloof het wel. Zijn verhaal is zo bijzonder.

Bedankt voor je reactie

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Naam

E-mail

Bericht

Verstuur

Video